Rólunk

Üzletünk története

Cégünk története 1927-tel kezdődött, ekkor nyílt egy kis optikai üzlet Budapest belvárosában a Pilvax közben.

A Feszl Optika már a kezdetek kezdetén igényes hozzáállásával és kitűnő minőségű munkájával foglalta el helyét – a hozzánk betérők szívében is.

Feszl István László (1922-2015) 1941-ben kezdett el dolgozni az optikában, aki jó és precíz munkájával hamar kiérdemelte a vevők szeretetét és megbecsülését. 1957-ig kisebb megszakításokkal vezette az optikai üzletet (katonaság, hadifogság stb.). Majd ezek után átvette az üzletet, s mint tulajdonos még jobb és tökéletesebb munkájával – egyre szélesítve a cég választékát, korszerűsítve az üzletet és a műhelyt -, állt a vevők rendelkezésére.

 

Üzletünk színvonala: „megállná a helyét bármely európai főváros szívében”.

Visszatekintve az elmúlt évekre állíthatjuk, hogy a jó minőség, a tökéletes munka, a megbízhatóság, a széles választék, az állandó technikai fejlődés és a lehető legkedvezőbb ár tette lehetővé, hogy cégünk az egyre nagyobb gazdasági nehézségek ellenére is jól működik.

Ifj. Feszl István Gábor (1956-2015; diplomás mérnök, optometrista kontaktológus) édesapja mellett fokozatosan kitanulta a látszerész mesterséget. Kibővítve a tevékenységi területeket, új lehetőségeket keresve, de a szakmai hagyományokat is megtartva igyekezett megtartani kedves törzsvásárlóinkat, és egyúttal bővíteni vevőkörünket.

 

Cégünk családi vállalkozás

Ifj. Feszl István Gábor felesége, Feszlné Szepesi Gyöngyi 1989-től dolgozik optometrista látszerészként üzletünkben.  Határtalan türelmével, kedvességével és segítőkészségével hamar elnyerte a vevők szeretetét. 2015 szeptemberében vette át a cég irányítását.

Ifj. Feszl István Gábor lánya, Feszl Adrienn – optometrista látszerész, mint 3. generáció – édesanyját támogatva igyekszik tovább vinni a cég jó hírnevét. Célja megtartani a régi, jól bevált dolgokat-hagyományokat, a magas színvonalat, megfűszerezve új, modern technológiával és víziókkal. Vállalkozásunk létszámának növelése új munkatársakkal lehetővé teszi, hogy a legmagasabb igényeket is ki tudjuk elégíteni.

 

Lézeres szemüvegkeret-javítás a Feszl Optikában.

Személyre szóló,
egyéni kiszolgálás

Kifejezetten személyreszoló, egyéni kiszolgálásunk garanciát jelent még a legigényesebb, legkülönlegesebb szemű emberek látásjavítási eszközökkel való kiszolgálására is. Külön felkészültséggel, odafigyeléssel és gonddal készülnek a speciális szemüvegek: a sportszemüvegek, és a progresszív vagy többfókuszú szemüvegek.

A Feszl család nagy beruházásainak köszönhetően egy olyan speciális védőgázas lézeres-technológiával működő géppel rendelkezünk, amivel nemcsak a vékony, finom kereteket, hanem a titánium alapanyagból készült kereteket is gyönyörűen meg lehet javítani, hegeszteni.

High-tech vizsgálóberendezéseink nem csak tökéletes eredményeket, de stresszmentes és gyors vizsgálatot, valamint tűpontos és hihetetlenül precíz értékeket is biztosítanak. A nálunk megrendelt szemüvegek a magas látáskomfort mellett kifogástalan illeszkedést és tökéletes személyre szabhatóságot is nyújtanak. 

Cégünknél a kontaktlencse viselők is megtalálják nemcsak a kiváló szakembert, hanem a ma Magyarországon forgalmazott kiváló lencsetípusokat is. 

Optikánk a Magyar Optikus Ipartestület tagja, mert fontosnak tartja a minőségi, mindig az aktuális szabályozásoknak és trendeknek megfelelő szolgáltatást.