Szemüvegkeret-javítás

Ne dobd el a régit! Vállaljuk szemüvegek javítását, orrtámaszok cseréjét, csavarok pótlását, szemüvegedet pedig díjmentesen igazítjuk meg!
Szemüvegkeretek forrasztása és hegesztése lézer technikával:
A piaci verseny, a küzdelem a vevő kegyeiért, egyre különlegesebb, jobb minőségű, könnyebb, szemüvegkeretek kifejlesztéséhez és gyártásához vezetett, mely keretek alapanyagai, formái, színei igen változatosak, és ezért javításuk is sokszor igen nehéz, főleg hagyományos keményforrasztásos technológiával.
Ezen a téren jelent áttörést a legkorszerűbb lézeres-védőgázas csúcstechnológia alkalmazása és ezáltal lehetővé vált az olykor lehetetlennek tűnő javítások elvégzése is.

Mit is tud ez a technológia?
Először is, a védőgázas technikával a hegesztendő vagy forrasztandó anyag nem oxidálódik, így a titán és acél alapanyagú szemüvegkeretek is javíthatóak. Csak a flex-titan alapanyag kivétel, mert ezek az „emlékező” fémek a hőhatás következtében elveszítik különleges kristályszerkezetüket, rideggé válnak, kis erőhatásra rögtön elpattannak. Nem véletlen, hogy ezen szemüvegkeretek flex részei a keret-testhez nem forrasztással vagy hegesztéssel, hanem „kapszlival” (csőszerű kapcsolódó elem) zsugorkötéssel vannak rögzítve már gyári technológiával is. Természetesen elvileg ezen szemüvegkeretek is javíthatóak, de csak a komplett elem (középhíd, vagy átkötő) cseréjével.
A lézeres technika további előnye, hogy igen kis felületen terjed a hő, és ezáltal a festett, vagy egyéb réteggel bevont keretek javítása szinte alig látható. Külön kiemelendő, hogy a nagyon vékony keretnélküli szemüvegek szinte nyom nélkül javíthatóak. A szemüvegek javításához az egyik legmodernebb lézeres javítóberendezést alkalmazzuk!

A berendezés egy LEICA binoculáris mikroszkóppal rendelkezik, mely optika rendkívüli nagyítása következtében a törött felület hajszálpontosan összeilleszthető, így segítségével igen precíz javítás végezhető. Sokszor ilyenkor derül ki, hogy a szemüvegkeret mekkora deformációt szenvedett, mielőtt eltört. Ez a képesség a vitás garanciális problémák elbírálásánál nyújthat segítséget, de legalábbis jó tudni, hogy mi történhetett a kerettel.

Írj nekünk!